Vad är Singles Day?

Singles Day på Proffsmagasinet

Singles Day eller singlarnas dag som det också kallas är en tradition som uppstod bland studenter på Nanjing University i Kina på 90-talet som singlarnas svar på alla hjärtans dag.

Sedan ungefär tio år tillbaka har Singles Day dessutom etablerat sig som en stor shoppingdag i Kina. Faktum är att dagen numera är så populär att den till och med blivit världens största shoppingdag mätt i omsättning.

Fenomenet har på senare år även spridit sig till Sverige och många e-handelsföretag har hakat på trenden med särskilda Singles Day-erbjudanden.

När är Singles Day?

Singles Day infaller alltid den 11:e november, dvs. 11/11. De fyra ettorna i datumet symboliserar singlar.

Firar Proffsmagasinet Singles Day?

Självklart kommer Proffsmagasinet att fira Singles Day. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att få information om årets unika erbjudanden.


Kommentarer

 1. “Super deal” och “Singles Day”!

  Detta är töntspråk i sammanhanget.
  Använd svenska språket. Om inte svensk an duger gå då över till engelska helt och hållet.

  Till och med britterna skrattar åt detta.

  1. Tjena Kristjan!
   Vi tackar för din feedback och dina synpunkter. Anledningen till att vi använder just ‘Singles day’ som benämning är för att det är den globala termen för den här shoppingdagen, vilket vi respekterar.
   Tror dock inte att britterna skrattar så mycket, då Singles day grundades i Kina där Engelska inte heller är modersmålet. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *